Monday, March 23, 2015

Trolley.ae eli kuinka saada kaikki tekemättä mitään

Elintarvikkeiden ja ruuan ostaminen on yllättävän iso työ Dubaissa jos ei ole autoa. (joo, tämä ei ole vielä kärrypostaus, ei olla vielä päästy siihen asti...) Etenkin, kun kaapeissa ei ole yhtikäs mitään. Alun perin suunniteltiin, että käytäisiin Suurella Ruokakauppareissulla sitten kun me saadaan auto (eli joskus), mutta jatkuva ulkona syöminen on kuluttanut lompakkoon jo reiän. Googlasin sitten lämpimikseni eilen "Best supermarket in Dubai".

Yllätykseksemme hakuehdotuksiin tuli monta monituista online kauppaa. Ah, miten saatettiin unohtaa että täällä kaikki voidaan tuoda kotiovellemme! Vietin sitten eilisen illan omalla sohvalla naputellen nettikaupasta kaikki perustarvikkeet mitä tarvittiin.

Tänään sitten lähetys tuli. Unohdin nappaista kuvan miehestä ylitsevuotavan valtavan kauppakärryn kanssa, mutta oli se kyllä sellainen lähetys, että ei me koskaan jaksettaisi itse kantaa sellaista määrää tavaraa kertaheitolla kotiin; pelkästään juomia, eli mehua, limpparia ja vettä tuli ostettua noin 40 litraa. Lisäksi vielä 5kg riisiä, 3.5 litraa ruokaöljyä jne.. you get the point. Kuljetus ei luonnollisesti maksanut mitään.

Tuossa viime viikolla ostimme naapurilta ruokapöydän. Naapuri totesi tuolloin, että täällä Old Townissa ei edes tarvitse autoa viikonloppuisin, kun kaiken saa tästä läheltä. Pohdittiin tuolloin, että miten ihmeessä ne voi pärjätä ilman autoa kun täällä ei ole mitään (järkevää) elintarvike/ruokakauppaa mailla eikä halmeilla, ainoastaan paikallinen ylihinnoiteltu pikkumarketti löytyy noin 500m päässä. Nyt tiedämme vastauksen tuohon.

Lopuksi vielä kuva meidän kotihuudeilta. Ylempi kuva otettu eilen illalla, alempi tänään päivällä. Kyllä täällä Old Townissa kelpaa.




2 comments:

  1. Tää nyt tulee vähän tosi äkkiä mut oon nyt dubaissa la-su yöhön asti ja kysyisin et osaatko neuvoa hyvää matkanjärjestäjää aavikko safarille?:D

    ReplyDelete
  2. Äh, minäkään en ole sellaiselle vielä ehtinyt! Löydettiin tänään tosin Grouponista todella hyvä tarjous, mutta muuten olen reissuillani usein turvautunut Tripadvisorin ehdotuksiin, eikä ne ole koskaan pettänyt. Tosin jos haluaa edullisen safarin itselleen, niin kannattaa katsoa Grouponista hakusanalla Sun City Tours. :)

    ReplyDelete