Tuesday, March 31, 2015

Ruokajuttuja

Tykkään ihan hirveästi Lähi-idän mössöistä ja mömmöistä. Itse asiassa, oon aina tykännyt kaikista mössöistä ja mömmöistä aina; oon just se tyyppi joka hukuttaa kaikki ruuat erinäisiin kastkkeisiin taikka jugurtti/majoneesimössöihin. Delicate palette, you say?

Eniveis, täällähän mössöjä ja mömmöjä riittää! Oon viimeisen muutaman viikon aikana syönyt varmaan viitisenkymmentä kiloa pitaleipiä dipattuna sataan kiloon hummukseen. Kyllä on ollut kivaa.



Mielenkiinnosta olenkin ostanut täällä vahingossa kotiin noin kolmisen kiloa eri laatuisia ja lajisia kikherneitä. H on alkanut kyllästymään jo eri hummusvariaatioihin joita soseuttelen täällä, joten päätin vaihteeksi kokeilla falafelin tekoa. Sitä raakaa mössöä maistettuani kelasin että tästä ei tullut nyt yhtään mitään, mutta friteerauksen jälkeen ne maistu ihan siltä aidolta kamalta! Esteettisistä syistä asettelin kolme falafelia lounassalaattiini (okei ketä huijaan, se oli kello 12:30 aamiainen), ja nappasin terveellisen herkullisen kuvan, mutta todellisuudessa laitoin loput viisisataa falafelia toiselle lautaselle ja aloitin syömään siitä lautasesta. Luonnollisesti.


Kaikki ketkä tuntevat mut yli ~viikon tietävät että vihaan hedelmiä. En yksinkertaisesti siedä hedelmiä. En muutenkaan ihan hirveästi perusta makeasta (paitsi porkkanakakusta ja juustokakusta, tosin yleensä tarviin litran kahvia kyytipojaksi), joten en luonnollisesti hirveästi pidä mehuistakaan. Jossain vaiheessa join paljon light-limppareita, mutta nekin on jäänyt vähemmälle, sillä en oikein ymmärrä makeita juomia ruokajuomina. En juo maitoa enkä piimääkään, koska hmm yök?

H mainitsi minulle yhdellä työmatkallaan että pitäisin varmaan ayranista. Turkish Airlinesin lennoilla pääsin sitä maistamaan ja SIIS WOW. Turkkilainen suolainen jugurttijuoma kuulostaa varmaan pahalta, mutta ruokajuomana se oli ihan oikeasti paras juoma koskaan!!!!!! Oon viimeinkin löytänyt maailmasta järkevän ruokajuoman veden lisäksi.

Mielenkiintoinen detalji: suolainen jugurttijuoma on ihan uskomattoman ällöttävä janojuoma. Totesin tämän, kun ostin tätä ensimmäisen kerran kotiin ja kiskoin sitä heti ison kulauksen. Siis, yök, ei. Tää on siis nimenomaan ruokajuoma, vähän niin kuin viini (tosin olen toki opetellut juomaan sitä ilman ruokaa vallan mainiosti). How cool is that?

Ymmärtääkseni tästä juomasta on paljon erilaisia variaatioita eri maissa. Täällä juodaan lebeniä, joka on selvästi "vetisempää" kuin turkkilainen ayran, mutta menevät samaan suolaiseen maito/jugujuoma-kategoriaan.



Ai niin, vielä yksi juttu. Dubain kraanavettä voi juoda, mutta se on maistuu vähän pahalta sillä se on todella kovaa. Pohdittiin tätä nesteytysasiaa ja päätettiin tilata mineraalivesikanistereita kotiin sekä semmoisen water dispenserin. Ongelma on vaan siinä, että noi on ihan yllättävän kalliita JA RUMIA?! Kaikki vähänkin tyylikkäämmät vesilaitteet taas maksavat mansikoita, enkä päässyt itseni kanssa minkäänlaiseen yhteysymmärrykseen tämän asian kanssa. (H on tosi innoissaan näistä mun infernaalisista internaalisista dilemmoista itseni kanssa btw.)

Sitten kävelin Pottery Barniin. Ja löysin jotain tosi söpöä.


Boolihana! Nyt tekee mieli ostaa vielä toinen viereen, jonka täyttäisin aina jääkylmällä mojitolla ^_^

Lopuksi vielä kuva minusta ja Pina Coladasta. Kuten ilmeestä voi päätellä, juoma oli alkoholiton. :(


Ei se mitään. Onneksi Hubbli Bubblia on saa aina.

  
Alkoholille on tiedossa vielä kokonaan oma postaus, tietenkin. Nimim. beer_n_booz_girl_98 
(ps kelatkaa,  1998 syntyneet saa juoda alkoholia ensi vuonna!)

No comments:

Post a Comment