Thursday, March 26, 2015

Kärryostoksilla


Olin aikaisemmin jo kirjoittanut tulevista autokaupoista ja olin laittanut kuvankin teaseriksi. Kyseessä oli tuolloin MG Carsin vuoden 2011 Morris 750. Ihan oikeasti, kaara oli söpö kuin mikä. Auto oli suhteellisen pieni, mutta silti mielestäni todella näyttävä. Koska olen nainen* enkä tiedä autoista mitään, niin sanonpa vaan että siinä oli kattoikkuna. Kattoikkuna! En tiedä mitään tärkeämpää ja oleellisempaa lisävarustusta (joku varmaan kritisoisi että ei kattoikkuna ole mikään lisävarustus) kuin kattoikkuna autossa. Se oli vielä kaiken lisäksi sellainen pieni ja hyödytön kattoikkuna - ei mikään sellainen järkyttävä semikonvertibiilin näköinen lasihökötys.



Harmiksemme auton oli ostanut ehkä hieman financially illiterate intialainen, joka oli ottanut autolainan lukematta pientä pränttiä, jonka mukaan autolainaa ei saanut lyhentää pois ennenaikaisesti X ajan sisällä. Olisimme siis joutuneet auton oston yhteydessä siirtää laina myös meidän nimiimme. Emme siis päätyneet ostamaan kyseistä autoa.

Masennus oli valtava.

H on tässä ajan saatossa vinkannut haluavansa Jaguarin tai jotain muuta yhtä mautonta prameaa. En sinänsä perusta mistään automerkeistä (en tiedä autoista hölkäsen pöläystä), mutta totesin että Jaguar X-type on sellainen malli, että mä en kehtaisi edes ajaa, etenkin kun meidän autobudjetti rajaisi meidät melko vanhoihin malleihin.


Harkitsimme myöskin Land Roveria, mutta ottaen huomioon että olen ajanut pienen kolarin joka ikisellä autolla Suomen liikenteessä, emt, saattaisin ehkä tappaa jonkun Land Roverilla. Olen muuten ajanut kaikki kolarit siis hyvin pienellä autolla esim. täysillä pylvääseen parkkihallissa, niin en luota itsekään kykyyni navigoida Land Roveria. Ehkä sitten joku päivä kun on varaa todella kattavaan vakuutuukseen.**


Melkein saatuamme maailman söpöimmän kaaran jo aikaisemmin, myöskin henkilökohtaiset kriteerini ostettavaan autoon nousivat melkoisesti. Käytännössä rajasin siis hakukriteereistä kaikki seuraavat autot pois: Honda, Nissan, Mazda, Toyota, Mitsubitshi ja Ford. Eli varmaan 80% UAE:n yleisimmistä myytävistä automerkeistä. Hyvä Meng, way to be realistic!

Sattumalta löydettiin just ja just meidän budjettiin sopiva pieni punainen bemu. BMW 118i Sportline Hatchback vuodelta 2009, tarkalleen ottaen. Olisin preferoinut hieman uudempaa tai isompaa kaaraa, mutta toisaalta ehkä saksalainen laatu ei petä?


Tätä kirjoittaessa H on tulossa kotiin, ensimmäistä kertaa, autolla. Tai ainakin hänen whatsapp viesteistä näin ymmärsin, ehkä päivitän pian uudestaan että "sorry false alarm ei meil ookkaan autoa H tulikin kävellen kotiin".

Lisäksi, mulla on nyt vaan sellainen tyhmä buyers remorse, syystä että koska ei saatu sitä MG:tä niin en osaa enää olla aivan yhtä innoissaan tästä Bemusta. Ajattelen silleen loogisesti että
  1. Entä jos tää hajoo ihan heti kun tää on vuodelta 2009? 
  2. Entä jos meiän musiikin kuuntelu menee ihan pieleen kun tos on vaa aux eikä bluetoothia?? 
  3. Entä jos me tukehdutaan tohon autoon ku tos ei oo kattoikkunaa????!!!!!" 
Todennäköisesti mulla menee viikko ja en osaisi kuvitella enää ajavani koskaan enää toista autoa koska kiinnyn lopulta aika helposti kaikkeen mitä omistan. Etenkin omaan autooni, koska pelkään kuollakseni ajaa vieraita autoja (kts. edellämainitut kolarit).

En muuten tiedä mitään tekijänoikeuksista, mutta lienee sanomattakin selvää että kaikki postauksen valokuvat on röyhkeästi poimittu netistä. En ole siis ehtinyt pestä ja kiillottaa joka ikistä katsomaamme autoa ja ottaa siitä promokuvia moottoritiellä/pilvenpiirtäjän katolla.


*Jotkut naiset tietävät varmasti autoista paljonkin. Itse en vain satu kuulumaan niihin.
**Tosin, sitten kun se päivä koittaa, ostan Cadillac Escaladen. Mä oon varmaan silloin sitten räppäri, jos tuota artikkelia on uskominen. Kieltäydyn olemasta mikään muu noista viidestä vaihtoehdosta.

No comments:

Post a Comment